Hoe gaan wij tewerk met onze puppy's?

Onze teefjes blijven in de roedel tot op enkele dagen voordat ze uitgerekend zijn om te bevallen.  Vanaf dan slapen ze 's nachts in een hokje apart, maar toch dichtbij hun genootjes, om indien het zover is, in alle kalmte en rust te kunnen bevallen.  ' s Winters en bij frisse nachten worden deze hokjes voorzien van een infraroodlamp zodat zowel moeder als puppy's het niet te koud krijgen.  Wanneer een teef voorzien is om te bevallen dan worden er zelfs nachtcontroles gedaan, zodat problemen kunnen vermeden worden.  De moeders met hun puppy's blijven gedurende een achttal weken in hun "nest" en eenmaal de kleinsten groot genoeg zijn om wat rond te huppelen kunnen ze genieten van onze buitenren waar ze vrij kunnen stoeien in de zon.  Vanaf een leeftijd van vier vijf weken maken we gebruik van een shift waardoor alle puppy's de kans krijgen om in ons huis te vertoeven, zo leren ze allerlei noodzakelijke dingen kennen.  Zoals deze niet te verwaarlozen onderdelen van hun opvoeding:  het zindelijk worden, het vertrouwd raken met geluiden van huishoudelijke toestellen, het leren omgaan met wat hondenspeelgoed is en wat niet..., de rangorde ten opzichte van mensen, ... 
Indien u nog niet helemaal thuis ben in de wereld van de hond kan de volgende link een handige ruggesteun zijn voor het opvoeden van uw pup.

Op een leeftijd van 2,4,6,8 weken worden de puppy's ontwormd en op zeven weken voor de eerste maal gevaccineerd.  Voordien zorgt de moedermelk voor de nodige immuniteit tegen het oplopen van virale besmettingen.  
Tegen dat ze acht weken oud zijn zijn ze klaar voor het vertrek naar hun nieuwe thuis.  De nodige vaccinaties zijn dan reeds gegeven en hun moeder bereidt ze stilletjes aan voor op hun toekomstige leven.        

Heeft u nog vragen?  Contacteer ons dan gerust

 Aarzel ook niet wanneer u eens een kijkje wil komen nemen, onze deur staat steeds voor u open.